Ir al contenido principal

CONCLUSIONS

Com ja vam dir en el marc teòric, vam escollir amb molta facilitat el tema de la inserció laboral amb discapacitats i amb patologies de salut mental. El tema de la inserció laboral és molt important, ja que cada cop hi ha més gent a l'atur. Però nosaltres volíem anar més enllà, volíem tractar el tema de la discapacitat i la salut mental i és per això que vam decidir parlar d'un sol tema on la inserció laboral i discapacitat estiguessin relacionats.

Com també vam dir en el marc teòric alguns integrants del nostre grup van fer l'optativa de Salut Mental i és aquí on vam decidir que havíem de visibilitzar el tema de la discapacitat i salut mental en l'àmbit laboral. És per això que vam començar a fer recerques i investigacions sobre el tema. La veritat és que ens va ser molt fàcil a l'hora de buscar informació, ja que cada cop es parla més d'aquesta temàtica. També ens va sorprendre la quantitat de notícies que vam trobar, això no obstant, nosaltres ens vam basar en la ciutat de Lleida.

Pel que fa als objectius teníem:
  • Saber què saben els estudiants sobre la reinserció laboral de persones amb discapacitat i salut mental: la veritat és que aquest objectiu el vam complir, ja que gràcies a l'enquesta vam poder fer una anàlisi sobre aquest tema. També gràcies al blog les persones s'han pogut anant informant de la qüestió.
  • Saber les eines i recursos sobre l'àmbit de la reinserció laboral d'aquest col·lectiu: a l'hora d'anar fent el treball, sobretot a l'hora de realitzar l'enquesta, vam poder aprendre sobre la realització d'eines i recursos en aquest col·lectiu.
  • Saber els drets laborals d'aquest col·lectiu: gràcies a la realització del marc teòric i notícies vam poder saber quins són els drets laborals i com s'han de dur a terme.
  • Saber les necessitats bàsiques en la seva contractació: aquí també gràcies a l'enquesta vam saber tots els tipus de contractació i les seves necessitats bàsiques.
  • Identificar les millores en la seva reinserció al mercat laboral: si ens fixem en el marc teòric en què parlem sobre maneres que han intervingut entitats o agents per fer front a aquestes desigualtats.
Per tant, pensem que hem complert bastant amb els nostres objectius. I podem dir que la millor manera d'aprendre sobre aquest tema ha estat gràcies a l'enquesta.

Pel que fa a les enquestes com ja hem dit abans ens ha ajudat molt a l'hora d'obtenir més informació del tema. Hem tret també diferents conclusions de l'enquesta com:

Hem arribat a la conclusió que els estudiants de la UdL són coneixedors del significat dels termes discapacitat i salut mental, segons les respostes.
La gran majoria dels enquestats coneixen a una persona amb una malaltia mental o discapacitat i això dona més importància el fet de saber quines són les eines i recursos sobre l'àmbit de la reinserció laboral per ajudar a aquest col·lectiu. La major part de les persones enquestades afirmen que les persones amb discapacitat i malalties de salut mental ho tenen molt més difícil a l'hora de trobar ocupació que les altres persones.

De les persones enquestades que han treballat, la gran majoria no ha coincidit laboralment amb una persona amb diversitat múltiple, fet molt contradictori, que a més, mostra com aquest grup vulnerable té problemes a l'hora de tindre una ocupació, sent així discriminada pels altres col·lectius que gaudeix, en l'oportunitat laboral, ens ha sorprès com per majoria absoluta dels enquestats creuen que no existeix cap igualtat l'oportunitat laboral cap aquest col·lectiu. La qual cosa s'explica en el fet que la majoria de treballs especifiquen un tipus d'habilitats que les persones discapacitades no tenen desenvolupades o potencialitats, per tant, és necessari elaborar certes habilitats sociolaborals mitjançats serveis per a la millora de les capacitats i competències personals a través d'accions de formació bàsica i instrumental, alfabetització informàtica, per això es creu més adient que hi hagi una entitat prelaboral que vetlla per la seva inserció al mercat laboral, a més de tindre serveis d'ocupació protegits, com els centres especials de treball o centres ocupacionals.

Aquest projecte ens ha ajudat a tots 5 a entendre millor el tema de la discapacitat i salut mental dins l'àmbit laboral. Hem pogut complir amb els nostres objectius i a més hem pogut compartir als altres sobre el que hem après nosaltres. Creiem que el títol del nostre projecte ha estat molt encertat, ja que gràcies a aquest projecte podem visibilitzar aquest tema donant una nova oportunitat a la gent desfavorable per així poder aconseguir una igualtat.

Comentarios

Entradas populares de este blog

CENTRES OCUPACIONALS A ESCALA DE LA DEMARCACIÓ DE LLEIDA

Bones a tothom, us deixem un llistat d'uns quants centres d'ocupació que hi ha la demarcació de Lleida i podreu accedir al seu web i veure totes les activitats que desenvolupen. Són les següents:  Taller Claror (La Seu d'Urgell) Taller Ocupacional Amisol (Solsona)  Centre Ocupacional - Grup Alba (Tàrrega): Cal destacar que aquesta entitat també té altres seus a les comarques del Pallars Jussà i la Segarra. Centre Ocupacional - La Torxa (Lleida) Taller Estel (Balaguer) Centre Ocupacional- Associació Aremi  (Lleida)  ADDA (Vall d'aran)  * Clica damunt dels noms de les entitats i accediràs a la seva pàgina web