La continuació de l'anàlisi i la interpretació de dades del qüestionari:
PREGUNTA 12. Segons la OMS. a partir de quin grau és considera discapacitat?
En aquesta pregunta observem que només tres persones han dit que era un 33%
PREGUNTA 13. Creus que tenen les mateixes oportunitats de feina que els altres col·lectius?
En aquesta pregunta tothom ha dit que sí clarament
PREGUNTA 14
La següent pregunta voliem què pensaven les persones sobre els discapacitats i el treball i veiem que un 75,8% pensen que sí que estan capacitats per a treballar, en canvi, un 24,2% pensen que depenent de lloc de feina.
PREGUNTA 15. Com creus que s’haurien de tractar?
Voliem saber les opinios de les persones que han respost aquesta pregunta. Posarem unes quantes opinions.
Opinió 1: D'igual manera que els altres. No deixen de ser persones per les seves condicions, potser s'hauria de fer una mica de discriminació positiva perquè tinguen avantatges segons quina llocs
Opinió 2: Com a qualsevol altra persona amb igualtat i respecte, creant espais adaptats a la seva situació i fent del suport necessari
Opinió 3: entenen que totes les persones tenen certes limitacions i que igual que ens adaptem a altres fer-ho amb tothom
Opinió 4: Un tracte igual a la resta de companys amb iguals drets i oportunitats, sempre adaptant la comunicació amb ells de forma adecuada a les seves capacitats. Respecte la pregunta anterior, estan capacitats per treballar no depenen del lloc de feina, que també, sinó depenent del grau de discapacitat que tinguin
Opinió 5: S'hauria de fer el possible per a trobar-lis llocs de treball on s'aprofitin les qualitats en les que són hàbils.
PREGUNTA 16. Creus que el contracte ha de ser diferent? En quin sentit?
Us posarem vàries opinios sobre que ha dit la gent respecte a aquesta pregunta.
Opinió 1: Depèn del grau i de l’aspecte en el que es peesenti la discapacitat.
opinió 2: No, si han obtingut la feina es perquè poden realizar-la, per tant el contracte hauria de ser equivalent a la resta.
opinió 3: No, ha de ser el mateix tipus de contracte amb les mateixes garanties, tot i que per un lloc de feina adaptat.
Opinió 4: No, el contracte es de ser igual per tots.
Opinió 5: Si, en base a su enfermedad
PREGUNTA 20 - Perquè?
Respecte a la pregunta anterior, alguns ens han raonat el perquè de la seva resposta. Aquí van les següents opinions.
Opinió 1: Perquè crec que només se'ls hi ha de facilitar l'accés al treball. Si tenen les mateixes habilitats respecte un lloc de treball, no se'ls ha de tractar diferent crec
Opinió 2: Perquè el salari just, les hores de la jornada, o el tipus de feina no té perquè tenir cap relació necessàriament amb la discapacitat.
Opinió 3: Potser la seva discapacitat els hi impedeix realitzar algunes tasques o estar x hores treballant, i per tant requereix d’una adaptació del contracte laboral (en cap cas, afectaria al salari)
Opinió 4: Tenen els mateixos drets que tothom, cada persona es diferent i en veritat la diversitat ajuda a millorar el món laboral.
Opinió 5: Porque deberían de tener un horario más flexible, trabajar en un sitio donde no les cueste tanto trabajo por su discapacidad, que no tengan una jornada completa porque necesitan tiempo de descanso si su discapacidad lo requiere, etc
PREGUNTA 21. Quins recursos tenen aquest col·lectiu per buscar feina?
Alguns ens han dit quins recursos creuen ells que tenen aquest col·lectiu per buscar feina. Són els següents:
Opinió 1: No ho sé segur, però en principi tenen cursos o formacions per facilitar la seva integració en el món laboral i afavorir la seva autonomia
Opinió 2: Associacions, voluntaris, crec
Opinió 3: Diferents associacions i organitzacions que els recolzen
Opinió 4: Centres de inserció sociolaboral
Opinió 5: viviendas, transporte, ventajas fiscales
PREGUNTA 22
Aquí podem observar que un 51,5% pensen que no tenen les mateixes oportunitats en l’accés a l’educació i l seva formació, en canvi, un 36,4% sí que ho pensa. Finalment un 12,1% no ho sap.
PREGUNTA 23
Podem observar que un 87,9% coneix el Servei Públic d’Ocupació (SOC) i les aplicacions de feina. Amb un 78,8% coneixen punts d’informació (cartells amb ofertes de feina). Amb un 72,7% coneixen les xarxes socials per buscar feina. Amb un 69,7% ho coneixen a partir de contactes i finalment amb un 48,5% coneix la premsa escrita.
PREGUNTA 23
En aquesta pregunta veiem que un 27,3% coneix el contracte indefinit i el contracte temporal. Amb un 18,2% coneixen el treballador autònom. Un 12,1% coneix el contracte en pràctiques. Un 6,1% coneix el contracte formatiu i el contracte d'interinitat. Finalment només un 3% coneix la contractació per compte d’altri.
PREGUNTA 24
Podem observar en aquesta pregunta que un 81,8% creu que la principal motivació a l’hora de contractar a les persones que es troben en aquest col·lectiu és la de beneficis de la Seguretat Social. En segon lloc trobem amb un 57, 6% que la motivació principal seria la de donar-li’s una oportunitat. En tercer lloc trobem dues motivacions amb un 54,5% que seria la de complir amb la Llei LISMI i la de requeriments de la licitació pública. Amb un 36, 4% ha decidit que una de les motivacions principals seria la de ser bons treballadors i finalment amb un 21,2% pensen que ja treballaven a l’empresa.
PREGUNTA 25
Observem que la gent considera el principal problema els prejudicis i les barres socials i també considera una problema la falta d’informació i sensibilització sobre aquest fenòmen de malaltia mental/discapacitat (81,8%). Un 63,6% pensa que el problema és el desconeixement de les adaptacions que es poden realitzar en els llocs de treball. Un 51,5% pensa que hi ha una falta d’accessibilitat al lloc de treball. Un 27,2% pensa que el problema són les carències de formació i la falta d’experiència i finalment un 21,2% pensa que és el proteccionisme familiar.
PREGUNTA 26
Finalment pel que fa l’última pregunta veiem que un 75,8% pensa que genera sentit de pertinència i compromís. Un 69, 7% pensa que els beneficis és promoure el treball en equip. Pel que fa l’opció de contar amb treballadors eficients ho pensa un 48,5% i finalment un 39,4% pensa que hi ha una millora pel que fa el clima laboral.
Comentarios
Publicar un comentario