En aquesta entrada us explicarem detalladament analitzant cada pregunta del qüestionari que vam realitzar per a persones de totes edats.
Un cop fet el qüestionari vam obtenir un total de 33 respostes. Aquestes respostes les vam passar en format Excel tot i així, en aquesta entrada us analitzarem les preguntes amb les seves respostes en format visual, és a dir amb les seves gràfiques tant circulars com en diagrames. També hi ha preguntes on els propis usuaris han donat la seva opinió i us anirem posant els exemples més rellevants que hem trobat.
Primer de tot direm que de 33 persones un 30,3% tenen entre 14 i 18 anys. Un 66,7% tenen entre 19 i 29 anys i finalment un 3% te entre 30 i 39 anys.
De tot aquest número de persones, un 67,7% són dones; un 21,2% són homes i un 9,1% són no binari.
El 57,6% està actualment estudiant, també hi ha un 36,4% que estudia i treballa i finalment un 6,1% només treballa.
PREGUNTA 4:
Un 69,7% pensa que sí que és compatible la dependència i la discapacitat en canvi un 30,3% no ho sap.
PREGUNTA 5. Que entens com a discapacitat?
En aquesta pregunta la vam deixar oberta ja que volíem que la gent expliques de la seva manera com entenen per ells la discapacitat. Posarem només uns quants exemples, els més rellevants.
Opinió 1: Dificultat per al desenvolupament d’algunes activitats de la vida diaria donat que la persona presenta alguna patologia de caràcter físic o mental
Opinió 2: Que no pot desenvoluparse al 100% en el nostre sistema creat per a persones d’unes determinades característiques físiques i mentals
Opinió 3: Existeix diferents discapacitats, hi ha fisica, psiquica i sensorial. Aixo crea una dependencia de un suport material, personal o de serveis com associacions, fundacions entre daltres.
Opinió 4: Qualsevol impediment tant a nivell físic com intel·ectual que no permet realitzar les tasques quotidianes en la manera comú.
Opinió 5: Persona que te un tret físic, psíquic o intel·lectual que la dificulta realitzar activitats "normalitzades" de la vida quotidiana
PREGUNTA 6
Tot i que sabiem que aquesta pregunta hi hauria un tant per cent molt elevat de persones que coneguessin gent amb discapacitat o malaltia mental la vam voler fer igualment per assegurar-nos
Un 87,9% si que coneix algú amb discapacitat o malaltia mental però en canvi un 12,1% no coneix a ningú.
PREGUNTA 7
Amb els següents resultats podem dir que un 69,7% pensa que una persona té limitacions a l’hora de treballar i/o buscar treball, un 21,2% no ho sap del tot segur i un 9,1% pensa que no tenen limitacions en el món laboral.
PREGUNTA 8
Si que es veritat que coneixem a persones amb discapacitat però quan es parla de feina, no ens trobem amb gent discapacitada ja que es veritat que els discapacitat tenen més complicacions alhora de buscar treball.
Trobem que un 66,7% no ha treballat mai amb algú amb una patologia tant mental com física, en canvi, un 33,3% si que hi ha treballat.
PREGUNTA 9. Com ha estat?
De les persones que a l’anterior pregunta van respondre que sí que havien treballat amb una persona amb una patologia tant mental com física ens dona la seva opinió de com ho ha viscut.
Posarem uns quants exemples, els més rellevants.
Opinió 1: Una experiència gratificant en la que he après com es desenvolupen en el seu dia a dia persones amb discapacitats físiques.
Opinió 2: les cuesta un poco adaptarse al principio, pero el esfuerzo que hacen es enorme y les acaba yendo muy bien
Opinió 3: Una experiencia enrequidora tant personal com professional. Plena d'aprenentatges.
PREGUNTA 10
En aquesta pregunta voliem saber si realment sabien les oportunitats i ajuts en l’àmbit laboral que reben les persones amb discapacitats.
Per tant veiem que un 51,5% pensa que sí que han d’anar amb una entitat laboral per buscar feina; un 27,3% no ho sap ben bé i un 21,2% pensa que no han d’anar a una entitat prelaboral.
PREGUNTA 11
En aquesta pregunta observem que un 87,9% sí que creu que han de tindre serveis d’ocupació protegida, com els centres especials de treball o centres ocupacionals en canvi tant en la resposta No com en la resposat Ns/nc hi ha un total de 6,1% que pensa d’aquesta manera.
PREGUNTA 11
En aquesta pregunta voliem que la gent ens donés la seva opinió sobre que creia de les habilitats sociolaborals més adient.
Observem que un 97% pensa que l’habilitat més adient seria la de autonomia personal. La segona habilitat que creuen que s’ha de treballar més amb un 78,8% seria les habilitats socials. Pel que les habilitats laborals i habilitats de recerca activa de feina estarien en tercer lloc amb un 66,7% cada una. Finalment la en quarta posició amb un 12,1% seria l’opció d’altres habilitats.
Comentarios
Publicar un comentario